Сергію Верланову повідомили про підозру / фото УНІАН

Колишньому голові Державної податкової служби Сергію Верланову повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Про це повідомили у прес-службі Офісу генеральної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній голова ДПС незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн.

«Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни. Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожГетманцев звинуватив голову Мінфіну у зриві реформи митниці

Як відреагував на підозру Верланов

Сергій Верланов вважає політично вмотивованою підозру прокуратури.

«На жаль, в Офісі генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необгрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою «АрселорМіттал», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

«Звинувачення щодо мене є абсолютно безпідставними і є черговим зразком юридичного трешу, що я незабаром доведу», - додав Верланов.

Справа Верланова: що відомо

24 квітня Кабінет міністрів звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби. 7 травня Верланов заявив про проведення в його помешканні обшуків співробітниками Служби безпеки України.

Пізніше у прес-центрі СБУ поінформували, що слідчі підозрюють колишнє керівництво ДПС в організації механізму з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень. За версією слідства, до оборудки також причетні керівники територіальних управлінь ДПС. У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки, у тому числі у колишнього керівника Державної податкової служби.