Денис Шмигаль / REUTERS

На даний час немає інформації про постраждалих внаслідок вибуху у Бейруті українців.

Про це у Twitter повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль з посиланням на дані Посольства України в Лівані.

«Наразі, за даними українського посольства в Лівані, інформації про постраждалих українців немає. Уважно стежимо за ситуацією», - написав Шмигаль.

Відео дня

Читайте такожКількість жертв жахливого вибуху в Бейруті зросла

Глава уряду висловив співчуття постраждалим та тим, хто втратив близьких внаслідок вибуху.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух, наразі відомо про щонайменше 78 загиблих та майже 4 тисячі поранених. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).