Міжнародний благодійний фонд «Renaissance Medico», засновником якого є бізнесмен Володимир Манукян, надає допомогу в діагностиці, комплексному лікуванні, організації реабілітації пацієнтам з орфа (рідкими) хворобами опорно-рухової системи.

Фонд «Renaissance Medico» створено 25 квітня 2019 року, він підтримує наукові розробки, нові технології і виробництво матеріалів та обладнання для медичної галузі. Фонд активно співпрацює з харківським підприємством ТОВ ПКП «Восток-Н», яке з 1997 року виготовляє системи фіксації для заміщення дефектів кісткової тканини.

Спільно з Інститутом патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка підприємство розробило унікальні интрамедулярні телескопічні фіксатори для лікування недосконалого остеогенезу.

Відео дня

«Ми працюємо над тим, щоб в Україні був створений повний цикл надання допомоги людям з хворобами опорно-рухової системи: від діагностики, лікування і реабілітації. Вірю в те, що в нашій країні можна створити систему медичної допомоги, яка не буде нічим поступатися зарубіжним аналогам», - підкреслює Володимир Манукян.

«Ренесанс Медико» допомагає не тільки «кришталевим людям». Фонд підтримує створення і виробництво унікальних титанових імплантів, які вкрай необхідні у галузі кардіохірургії, онкології, протезуванні, нейрохірургії, стоматології та військово-польової хірургії.

Крім того, «Ренесанс Медико» інвестує у створення медичного обладнання європейського рівня, привертає увагу бізнесу та меценатів до підтримки вітчизняних медичних розробок, щоб зробити це сучасним трендом.

«Ми впевнені, що український бізнес так само, як і європейський повинен демонструвати соціальну відповідальність і партнерство з державою в просуванні наукових стартапів», - підкреслює Володимир Манукян.

Будь-який бажаючий може приєднатися до діяльності Фонду. На його сайті є зручні форми, через які можна зробити благодійний внесок або надати адресну допомогу пацієнту. Крім того, можна також попросити про допомогу, надавши документи, що підтверджують діагноз.