Українські військові отримають додаткову винагороду / Фото УНІАН

Близько чверті мільярда гривень додаткової винагороди буде виплачено українським військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії на Донбасі.

Як повідомили у Департаменті стратегічних комунікацій Міністерства оборони, 25 вересня набрав чинності відповідний наказ відомства № 330 від 16 вересня.

Читайте також"Ми не потягнемо": в РНБО оцінили можливість силою повернути Крим

Відео дня

Його було видано на виконання постанови уряду від 29 липня 2020 року №741. Документом передбачено запровадження нової додаткової винагороди з 27 липня 2020 року для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, які беруть безпосередню участь у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

За попередніми розрахунками Департаменту фінансів Міністерства оборони, вже за липень-серпень 2020 року у якості даної додаткової винагороди військовослужбовцям ЗСУ та ДССТУ буде виплачено близько 250 млн гривень, — зазначив міністр оборони Андрій Таран і наголосив, що вона здійснюється додатково до всіх виплат, які отримують ці військовослужбовці.

Таран також запевнив, що на поточний 2020-й рік необхідними коштами для виплати вказаної винагороди відомство забезпечене.

У Міноборони уточнили, що перелік військових частин (підрозділів), в яких здійснюється виплата зазначеної винагороди, затверджується головнокомандувачем ЗСУ. Умови виплати визначені з урахуванням позиції керівництва операції Об’єднаних сил та Генерального штабу, а також існуючої практики реалізації заходів із забезпечення національної безпеки і оборони ЗСУ.

Зокрема, аналогічний порядок застосовується при виплаті військовослужбовцям грошового забезпечення за відповідний місяць.

У Міноборони також наголосили, що зазначений наказ «жодним чином не встановлює правила та не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення». «Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито «запровадження якихось штрафів» є абсолютно маніпулятивними і політизованими», - заявили у відомстві.

Читайте схожі новини на тему: