Курсанти, що були на борту під час авіакатастрофи / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

Військовий літак АН-26 розбився біля Чугуєва 25 вересня. На борту перебували 27 осіб і лише один курсант залишився живим.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук фото курсантів, які були на борту під час авіакатастрофи.

Курсанти, які перебували на на Ан-26 / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

"Вічна пам'ять трагічно загиблим захисникам України", – написав Геращенко.

Відео дня
Фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

Крім того, мер Львова Андрій Садовий опублікував фото загиблого курсанта зі Львівщини – Віталія Вільхового. Хлопцеві було всього 20 років, він навчався у ліцеї Героїв Крут та з дитинства мріяв літати.

Загиблий Віталій Вільховий зі Львівщини / фото з Фейсбуку Андрія Садового

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов оприлюднив фото курсанта із Миргорода, який також загину в страшній катастрофі на Харківщині.

Читайте також"Все відбувалося, як у комп’ютерній грі": єдиний курсант, який вижив у катастрофі Ан-26 біля Чугуєва, розказав деталі трагедії (фото)

"Скорботні вісті приносить вчорашній день. В авіакатастрофі під Чугуєвим загинув Андрій Роспотнюк із Миргорода. Йому був 21 рік. Лише місяць тому він відсвяткував свій День народження. Курсант навчався на військового штурмана. Висловлюю співчуття рідним і близьким. Вся Україна, вся Полтавщина сумує разом з вами за втраченими синами. Вічного польоту, хлопці..." - написав в Telegram очільник області.

Андрій Роспотнюк із Миргорода / фото t.me/synegubov

Авіакатастрофа АН-26 біля Чугуєва: що відомо

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного та вдень – ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.
  • Президент оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.