Ілюстрація / REUTERS

Національна спілка журналістів України висловила занепокоєння з приводу затримання у Білорусі журналістів каналу "Настоящее время".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Читайте такожУкраїна передала Росії список на звільнення 22 незаконно ув'язнених кримських татар

Відео дня

"Національна спілка журналістів України стурбована інформацією про затримання наших колег, журналістів каналу "Настоящее время" (Радіо Свобода) у Мінську. Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк, відомі українські журналісти, та їхній колега з Росії Юрій Баранюк висвітлюють перебіг виборчої кампанії в Білорусі для великої аудиторії телеканалу "НВ". Виконання професійних обов’язків - це не злочин, а норма", - наголосив Томіленко.

Так, НСЖУ закликає білоруську владу поважати права журналістів та ЗМІ.

"Очікуємо на оперативну інформацію про долю наших колег і сподіваємося, що їх свободу не обмежуватимуть", - підкреслив голова НСЖУ.

Він також додав, що НСЖУ інформує своїх міжнародних партнерів, зокрема, Європейську федерацію журналістів, про тривожну інформацію щодо затримання знімальної групи "НВ" у Мінську.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 серпня, у Мінську затримали трьох кореспондентів телеканалу "Настоящее время", серед яких є громадяни України.

"У готелі "Мінськ" у столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее время" - Ірину Ромалійську, Юрія Баранюка та Івана Гребенюка. За нашими даними, їх везуть до Московського РУВС Мінська. Причина затримання на цей момент невідома", - йдеться в повідомленні на сайті каналу.