Журналисты утверждают, что схему с МАФами курирует Горбач  / фото УНИАН

За інформацією ЗМІ, у Київській міській державній адміністрації діє злочинна схема під керівництвом мера Віталія Кличка, який за її допомогою збирає мільйони доларів чорної готівки з МАФів, замість того щоб законним способом збирати з них кошти в міський бюджет.

Журналісти стверджують, що курує схему начальник відділу з питань розміщення тимчасових споруд та погодження місць розташування рекламних засобів Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Горбач. Про це повідомляє "ГолосUA".

"Посада не висока, але відповідальна, бо той, хто обіймає її, відповідає за всю документацію, пов'язану з МАФами. І Олександр Горбач працює на цій врожайній ниві вже п'ять років. Мало того — він же й секретар профільної комісії КМДА з питань розміщення тимчасових споруд, яка приймає рішення щодо МАФів на підставі підготовлених Горбачем документів. Тобто, по суті, він контролює сам себе ", - йдеться в матеріалі.

Відео дня

Читайте такожРозділення посади глави КМДА і голови міськради позбавить киян права на самоврядування - Дубінський

Також там називається ще одна фігурантка схеми, глава громадських організацій "Київський міський комітет порятунку бізнесу" і "Асоціація власників МАФ" Тетяна Петренко - дружина Олександра Горбача.

"Власне, вже на цьому можна було б поставити крапку і писати заяву до прокуратури, бо тут є явний конфлікт інтересів. Але якщо копнути глибше, виявляється, що конфлікту немає - а є злагоджений "сімейний підряд" з розграбування міського бюджету. Який надає підприємцем цілий спектр корупційних послуг ", - зазначають у ЗМІ.

За словами авторів матеріалу, наразі реалізація схеми призупинена через майбутні місцеві вибори.

"До діяльності сімейства почали з'являтися питання, в тому числі, у вигляді депутатських запитів. І щоб не псувати рейтинги мера, який планує переобратися, Горбача вирішили "злити". Але, звичайно, тільки про людське око. Схему вирішили не згортати, а тимчасово законсервувати. Для чого в КМДА почали псевдорозслідування. Заступник голови адміністрації В'ячеслав Непоп навіть заявив про намір звільнити Горбача з посади секретаря комісії з питань розміщення тимчасових споруд ", - повідомляють ЗМІ.

Вони наголошують, що це був лише "спектакль, розіграний за ролями". Оскільки Олександр Горбач був в курсі справи й своєчасно пішов на лікарняний.

"Але ось що цікаво. Спочатку, згідно зі "сценарієм", чиновник повинен був просидіти на лікарняному півроку, перечекати місцеві вибори, і переможно повернутися на колишнє місце. Однак все пішло не так, Горбач вже вийшов з лікарняного і ... спокійно повернувся на роботу, незважаючи на обіцянки про звільнення. Нагадаємо, ще 13 грудня 2014 року мер пообіцяв презентувати комплексну схему розміщення МАФів у столиці. Однак він так і не виконав свої обіцянки, і тепер стає остаточно зрозуміло, чому. Причина проста: виборча кампанія, як з'ясувалося, очікується дуже гаряча, грошей буде потрібно багато, і тіньовий прибуток від МАФів меру буде дуже потрібний. Тому і про схему розміщення МАФів, яка зробила б їхню роботу прозорою, забули, з незадоволеними діяльністю Горбача мирно "порішали". І він по-тихому повернувся на колишні схеми. Які й надалі будуть приносити Віталію Кличку десятки мільйонів чорної готівки ", - резюмується в матеріалі.