Пробне ЗНО відбудеться 10 квітня / фото УНІАН

На пробне зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися майже 140 тис. осіб.

Як повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі, остаточні цифри будуть відомі дещо пізніше, коли регіональні центри оцінювання якості освіти опрацюють усі платежі.

Відео дня

Читайте такожМовний омбудсмен розповів, коли українська стане обов’язковою мовою ЗНО

Він нагадав, що пробне ЗНО відбудеться 10 квітня, а кожен зареєстрований учасник зможе скласти тест з одного навчального предмета та додатково завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома.

Внести свої відповіді до спеціального сервісу учасники мають з 10 по 14 квітня, щоб 16 квітня отримати результати пробного ЗНО.

"Вже з 1 лютого розпочнеться реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Розроблено декілька варіантів його проведення: або в повноформатному режимі, або як державна підсумкова атестація у формі ЗНО, або як ДПА в закладах освіти (за вибором здобувача освіти). Це варіанти, які можуть бути схвалені з урахуванням епідемічної ситуації в Україні", - пояснив Шкарлет.

Він уточнив, що доцільність імплементації одного з них буде розглядатися в березні на засіданні комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Вас також можуть зацікавити інші новини: