Усик переміг одноголосним рішенням суддів / фото twitter.com/matchroomboxing

У Лондоні на арені "Вемблі" відбувся бій українського боксера Олександра Усика проти британця Дерека Чісори в суперважкій вазі.

Британець почав бій максимально агресивно і пішов усіма силами в атаку, влаштовуючи "млин" руками. Перші раунди вийшли дуже складними для українця - Усик багато пропускав і часто навіть за допомогою швидкості не міг піти від граду ударів британця.

Ближче до середини бою Чісора помітно втомився і втратив в агресії, продовжуючи періодично викидати удар з правої в надії на одне попадання. Усик став рідше йти з центру рингу і почав набирати очки. Варто відзначити, що британець використовував брудні прийоми - намагався зачепити українця ліктем, наступити на ногу або захопити однією рукою в клінчі, щоб пробивати іншою. Рефері не завжди реагував на ці епізоди.

Відео дня

У сьомому раунді Усик зумів захопити ініціативу, а в кінцівці трихвилинки зловив Чісору серією ударів, після якої британець серйозно захитався. Далі Чісора вже не виглядав настільки страхітливим, а українець почав діяти першим номером. Проте, як тільки українець зупинявся, британець тут же починав наносити точні удари.

У чемпіонських раундах Усик продовжив володіти ініціативою і точно пробивати по голові британцеві, який також намагався відповідати, але витривалість не дозволяла влаштувати українцеві справжній шторм. У заключній трихвилинці український боксер спокійно заробив необхідні очки.

Судді віддали перемогу українцю одноголосним рішенням - 117-112, 115-113, 115-113.

Яскраві моменти бою від MEGOGO

Усик - Чісора: підсумки бою

  • Вечір боксу проходив без уболівальників на трибунах через пандемію коронавірусу.
  • Усик офіційно став обов'язковим претендентом на бій за титул чемпіона світу за версією WBO. На цю мить цим поясом володіє британець Ентоні Джошуа.
  • Для Усика це був другий бій у суперважкій вазі та 18-й на профі-рингу. У всіх попередніх боях українець також перемагав. Чісора зазнав десятої поразки при 32 перемогах.
  • Відсутність уболівальників на трибунах вплинула на гонорари боксерів у бік пониження. За минулий бій Усик заробив трохи менш ніж два мільйони доларів (1,5 млн фунтів), а Чісора - понад п'ять мільйонів доларів (4 млн фунтів).