Степаненко був видалений на 72-й хвилині / REUTERS

Футболіст збірної України Тарас Степаненко поділився емоціями після перемоги над Португалією (2:1), яка вивела команду Андрія Шевченка у фінальну частину Євро-2020.

Півзахисник дав коментар в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Читайте також"Не як Росія": нападник збірної України закликав команду не розслаблятися після виходу на Євро-2020

Відео дня

"Велика подяка вболівальникам і хлопцям, особливо за останні 20 хвилин. Я вибачився перед ними потім. Я за ці 20 хвилин витратив більше нервів, ніж за всю гру. Я щасливий, але на жаль суддя не дав мені до кінця зіграти в матчі.

Цей суддя видалив мене на 10 хвилині в матчі з "Айнтрахтом". Це самий переляканий арбітр, якого я зустрічав. В моменті з першою карткою я навіть не чіпав гравця, там Яремчук сфолив. Ми обидва йому про це говорили. Першу жовту він мені взагалі дав з переляку. Потім я вже нікого не чіпав", - заявив Степаненко.

Також хавбек зазначив, що рефері перебував під впливом капітана збірної Португалії Кріштіану Роналду:

"В епізоді з пенальті я стрибав у підкат, м'яч потрапляє мені в стегно, потім в руку і продовжується гра. Тут Кріштіану підбігає до судді та каже "пенальті", а той через кілька секунд ставить 11-метровий. Все, що Кріштіану говорив, він все робив. Так перегинати не можна".

Українці заключний матч кваліфікації проведуть 17 листопада проти Сербії на виїзді, але ця гра вже не матиме турнірного значення для підопічних Шевченка. Збірна України вперше в історії напряму вийшла на чемпіонат Європи.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Шевченко порівняв футболістів збірної України з левами.