Сербія - Україна / REUTERS

Збірна України у заключному матчі відбору на Євро-2020 в Белграді грала проти збірної Сербії. Українці, які ще в жовтні гарантували собі вихід на чемпіонат Європи, завершили кваліфікацію нічийним результатом.

Сербській збірній вдалося швидко вийти вперед. М'яч в штрафній збірної України потрапив у руку Миколи Матвієнка, арбітр вказав на "точку", і Душан Тадіч впевнено реалізував пенальті.

Відмінний шанс, щоб відігратися, у нашої збірної був у середині тайму, однак після удару Андрія Ярмоленка сербів врятувала штанга.

Відео дня

Зрівняти рахунок Україна змогла на 32-й хвилині - Віктор Циганков навісив на лінію воротарського, а Роман Яремчук завдав влучного удару головою.

Сербія знову повели в рахунку на 56-й хвилині. Після подачі справа м'яч на дальній штанзі знайшов Александара Мітровіча, якому ніхто не завадив влучно пробити у кут.

Від поразки врятував Україну Артем Бесєдін, який у другому таймі вийшов на заміну. На третій доданій хвилині форвард "Динамо" завдав точний удар з центру штрафного майданчика.

Збірна Сербії (14 очок) у відбірковій групі В посіла третє місце, а слідом за Україною на Євро-2020 вийшла Португалія.

Зазначимо, що збірна України вперше в історії жодного разу не програла в календарному році, а також гарантувала собі місце в першому кошику при жеребкуванні Євро-2020.

Сербія - Україна - 2:2

Голи: Тадіч, 9 (з пенальті), Митрович, 56 - Яремчук, 32, Бесєдін, 90+3

Сербія: Райкович, Родич, Коларов, Міленкович, Нік. Максимович, Нем. Максимович (Мілівоєвич, 76), Гудель, Радоньїч (Мілінкович-Савич, 82), Ляйіч (Гачинович, 69), Тадіч, Мітровіч

Україна: Пятов, Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Малиновський (Шахов, 88), Коваленко (Шепелєв, 77), Циганков (Бесєдін, 77), Ярмоленко, Яремчук

УНІАН раніше також повідомляв про те, що збірна України провела товариський матч проти збірної Естонії, в якому здобула мінімальну перемогу.