Юрій Вернидуб / УНІАН

Український тренер солігорського "Шахтаря" Юрій Вернидуб в інтерв'ю білоруському виданню висловив свою думку про військову агресію Росії на Донбасі.

Слова Вернидуба наводить "Прессбол".

"Хто правий, розсудить тільки час. Але я думаю, ми ні в чому не винні. Україна була б винна лише в тому випадку, якщо б прийшла на чиюсь територію. На жаль, прийшли на нашу. Вважаю, не слід було приходити - ми самі прекрасно розібралися б у цьому. Росія ж змогла розібратися з Чечнею? Ніхто ж не заважав і ніхто не приходив? Інша справа, якби ми звернулися і кричали "допоможіть", - сказав Вернидуб.

Відео дня

Читайте також"Шкода людей": захисник збірної України висловився про війну на Донбасі

Тренер також підкреслив, що не став би працювати в Росії:

"Білорусь для мене - так. Будь-яка пострадянська країна - так. Крім Росії. В Росію не поїду ніколи. І ні за які гроші. Хоча варіанти були, і багато - не боюся про це говорити. На щастя, гроші не найважливіше в моєму житті. Вони потрібні, але не хочу їх отримувати - хочу заробляти".

Нагадаємо, солігорський "Шахтар" оголосив про призначення Вернидуба головним тренером команди на початку листопада. Раніше фахівець очолював луганську "Зорю".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що футболіст "Маріуполя" закликав не називати російську агресію в Україні "конфліктом".