ЧС-2018 / REUTERS

Міністерство юстиції США опублікувало звіт про розслідування ФБР щодо втручання Росії у президентські вибори США, в якому в тому числі містяться подробиці про підкуп чиновників ФІФА при виборі країни-господині чемпіонату світу-2018.

Як повідомляє Sky Sports, ці дані розкриті у звіті екс-співробітника британської розвідки Крістофера Стіла.

"У липні 2011 року Стіл представив звіт, у якому коротко викладено передбачувану розмову між тодішнім президентом Росії Дмитром Медведєвим і на той момент прем'єр-міністром Володимиром Путіним, в ході якої, згідно зі звітом, Путін визнав, що російський олігарх підкупив президента ФІФА, щоб Росія отримала право на проведення ЧС-2018", - йдеться у звіті.

Відео дня

Читайте також"Передбачені винятки": голова WADA підтвердив, що відсторонення Росії не торкнеться Євро-2020

Також у ньому йдеться про те, що "в 2012 році Стіл познайомив представників ФБР з двома британськими чиновниками, які володіли інформацією про передбачувані спроби Росії підкупити керівників ФІФА".

Крім того, наголошується, що Стіл представив свій звіт ФБР в червні 2015 року, там повідомлялося, що "кремлівський чиновник визнав, що Кремль підкупив керівників ФІФА з метою отримати право на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року".

Відзначимо, що в 2011 році посаду президента ФІФА обіймав Зепп Блаттер.

Як повідомляв УНІАН, раніше з'явилися документи, які підтверджують факт підкупу Росією чиновників ФІФА заради отримання права провести ЧС-2018.