Роберто Фірміно / REUTERS

У фіналі Клубного чемпіонату світу-2019 переможець Ліги чемпіонів УЄФА англійський "Ліверпуль" обіграв володаря Кубка Лібертадорес бразильський "Фламенго".

Відкрити рахунок у першому таймі командам не вдалося, а найбільш небезпечний момент виник вже на першій хвилині, коли Роберто Фірміно опинився перед голкіпером, але пробив неточно. Бразилець міг забивати і в дебюті другого тайму, але цього разу після його удару м'яч влучив у штангу.

Читайте такожЛіверпуль ставши іншим фіналістом Клубного чемпіонату світу (відео)

Відео дня

У компенсований до другого тайму час арбітр спершу призначив пенальті у ворота "Фламенго", але потім сам переглянув відеоповтор і скасував своє рішення, вважаючи, що Рафінья не фолив на Садіо Мане.

У підсумку гра перейшла в овертайм, де "Ліверпулю" вдалося забити переможний м'яч. Контратаку "червоних" після пасу Мане завершив Фірміно.

"Ліверпуль" вперше в історії виграв Клубний чемпіонат світу.

У цьому році цей титул став для "червоних" третім після перемоги в ЛЧ і Суперкубку УЄФА.

"Ліверпуль" - "Фламенго" - 1:0

Гол: Фірміно, 99

"Ліверпуль": Аліссон, Александер-Арнольд, Гомес, Ван Дейк, Робертсон, Окслейд-Чемберлен (Лаллана, 75), Хендерсон, Кейта (Мілнер, 100), Салах (Шакірі, 120), Фірміно (Орігі, 106), Мане

"Фламенго": Дієго Алвес, Рафінья, Кайо, Марі, Філіпе Луїс, Арао (Берріо, 120), Жерсон (Лінкольн, 102), Рібейро (Дієго, 82), де Арраскаета (Вітіньо, 77), Енріке, Габріел Барбоза

Відеоогляд матчу

Церемонія нагородження "Ліверпуля"

Як повідомляв УНІАН, у матчі за третє місце "Монтеррей" виграв у "Аль-Хіляля".