ПСЖ шокував Аталанту / фото REUTERS

12 серпня відбувся матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, в якому італійська "Аталанта" зустрічалася з французьким "Парі Сен-Жермен". Поєдинок проходив на стадіоні "Да Луш" в Лісабоні та завершився перемогою парижан з рахунком 2:1.

Читайте такожАталанта - ПСЖ: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Команди інтенсивно почали матч і відразу обмінялися гострими моментами. Спочатку Гомес пробив низом, а воротар парижан Навас врятував свою команду, а потім Неймар втік сам на сам і невдало пробив повз ворота. Крім того, ще раз Навас парирував удар з кількох метрів головою від Хатебура.

Відео дня

На 27-й хвилині італійці відкрили рахунок: Сапата перед штрафним вже втратив м'яч, але поборовся та організував відскок до Пашаліча, який відразу завдав удару з лівої в дев'ятку воріт французів - 1:0.

До перерви кілька разів за рахунок індивідуальної майстерності напругу біля воріт "Аталанти" створював Неймар, але бразильця постійно підводила точність.

У другому таймі через 15 хвилин гри на полі з'явився українець Руслан Малиновський в складі "Аталанти", а у ПСЖ вийшов Кіліан Мбаппе. Парижани накрутили темп і "присіли" на ворота італійців, тоді як "Аталанта" пішла у глибокий захист.

Мбаппе вдалося створити кілька моментів, проте захисники та воротар втримали ситуацію під контролем. Коли здавалося, що "Аталанта" зможе вистояти - ПСЖ зробив неймовірний камбек.

На 90-й хвилині після подачі до штрафної "Аталанти" Неймар невдало пробив, але м'яч опинився у Маркіньоса, який дотиком відправив його в сітку воріт. Вже на третій доданій хвилині ПСЖ вдалося організувати другу гольову атаку: Неймар віддав пас в штрафну на Мбаппе, а той перевів м'яч в центр на Чупо-Мотінга - форвард приніс французам підсумкову перемогу - 2:1.

"Аталанта" - ПСЖ - 1:2

Гол: Пашаліч, 27 - Маркіньос, 90, Чупо-Мотінг, 90 + 3

"Аталанта": Спортьєлло, Толой, Кальдара, Джімсіті (Паломіно, 60), Хатебур, де Роон, Фройлер, Госенс (Кастань, 82), Пашаліч (Мюріель, 70), Гомес (Малиновський, 59), Сапата (Да Ріва, 82)

ПСЖ: Навас (Ріко, 79), Керер, Сілва, Кімпембе, Бернат, Гейє (Паредес, 72), Маркіньос, Еррера (Дракслер, 72), Сарабія (Мбаппе, 60), Ікарді (Чупо-Мотінг, 79), Неймар

Попередження: Джімсіті, Фройлер, де Роон, Хатебур, Толой, Паломіно - Бернат, Еррера, Паредес

фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

ПСЖ вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів вперше з 1995 року. На цій стадії команда Томаса Тухеля зустрінеться з переможцем в парі "РБ Лейпциг" - "Атлетіко". Півфінальна гра пройде 18 серпня.

Нагадаємо, один з футболістів "Барселони" заразився коронавірусом перед черговим поєдинком у Лізі чемпіонів.