Динамо не вдалося зупинити чемпіона Італії / фото REUTERS

20 жовтня в Києві на НСК "Олімпійський" проходив матч між "Динамо" і "Ювентусом" в першому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Читайте такожДинамо - Ювентус: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Віце-чемпіон України зазнав поразки з рахунком 0:2.

Відео дня

Перший тайм пройшов у спокійному темпі - "Ювентус" контролював м'яч, але не поспішав йти вперед великими силами. Найбільші труднощі захисникам "Динамо" створювали вінгери К'єза і Куадрадо. Кілька разів на виходах вдало грав Бущан, який також врятував команду після удару п'ятою від Кулусевскі.

На 19-й хвилині через пошкодження поле покинув капітан "Ювентуса" К'єлліні, але це не надто вплинуло на ситуацію на полі. "Динамо" розраховувало на контратаки із закиданням м'яча на Супрягу, якого надійно тримали італійські захисники. Одного разу господарі заробили небезпечний штрафний, але удар Циганкова не став проблемою для Щесни.

Чемпіон Італії все-таки вийшов вперед на другій хвилині після старту другого тайму: Ремзі скинув м'яч на Кулусевскі, той завдав удару, а м'яч після сейва Бущана відскочив до Морати. Іспанець розстріляв ворота з пари метрів - 1:0.

"Ювентус" продовжив контролювати м'яч, але не намагався будь-якою ціною забити другий гол. Тим не менш, італійці змогли знову засмутити господарів поля: Куадрадо подав у штрафну, а Мората ударом головою оформив дубль - 2:0.

У кінцівці "Динамо" засипало штрафну італійців подачами, але до взяття воріт це не призвело.

Динамо - Ювентус - 0:2

Голи: Мората, 47, 84

"Динамо": Бущан, Караваєв (Попов, 71), Миколенко, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Шапаренко, Де Пена (Родрігес, 60), Циганков (Вербич, 71), Буяльський (Гармаш, 88), Супряга

"Ювентус": Щесни, К'єлліні (Демирал, 19), Бонуччі, Данило, Рабьо, Бентанкур (Артур, 79), Куадрадо, К'єза, Ремзі (Бернардескі, 79), Кулусевски (Дібала, 56), Мората

Попередження: Бентанкур, Куадрадо, Демірал

фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

"Динамо" - "Ювентус": підсумки

  • Матч на "Олімпійському" проходив з уболівальниками. На трибунах були присутні близько 15 тисяч глядачів.
  • "Динамо" зазнало першої поразки при тренерському штабі Мірчі Луческу.
  • До цієї гри команди зустрічалися чотири рази. У далекому 1998-му році це був чвертьфінал Ліги чемпіонів. В Італії українцям вдалося здобути нічию (1:1), а от у Києві динамівці поступилися з великим рахунком - 1:4.
  • Поєдинок у Києві пропускав лідер "Юве" Кріштіану Роналду - португалець раніше заразився коронавірусом.
  • У другому турі "Динамо" зіграє на виїзді з "Ференцварошем" 28 жовтня, а "Ювентус" в цей же день прийматиме "Барселону".
  • Раніше був представлений повний календар матчів киян у групі ЛЧ.