Шкурін в минулому сезоні став найкращим бомбардиром чемпіонату Білорусі / фото Енергетик-БГУ

Нападник збірної Білорусі Ілля Шкурін відмовився виступати за національну команду, поки Олександр Лукашенко залишатиметься президентом країни.

Читайте також"Сподіваюся, без переломів": футболіста збірної Беларуси заарештували за участь в акції протесту

Про це футболіст повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

"Про попадання до розширеного списку збірної країни знову дізнаюся через соціальні мережі, тому свою відповідь пишу також тут. Представляти інтереси національної команди я відмовляюся до тих пір, поки діє режим Лукашенка. Живе Білорусь", - написав Шкурін, а також додав фото, що символізує нинішні протести в країні.

20-річний Ілля Шкурін торік став найкращим бомбардиром чемпіонату Білорусі у складі "Енергетика-БГУ", після чого перейшов в московський ЦСКА.

фото instagram.com/ilya_shkurin99

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори, на яких перемогу офіційно одержав Олександр Лукашенко.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли людей та проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати та гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликав Мінськ зупинити насильство.