Луїш Каштру / фото REUTERS

Головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру взяв участь у прес-конференції перед матчем першого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти мадридського "Реала".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Реал - Шахтар.

Читайте такожРеал - Шахтар: де дивитися матч Ліги чемпіонів

Відео дня

Слова фахівця наводить YouTube-канал донецького клубу.

"Є певні правила, ми повинні діяти відповідно до регламенту. Якщо ви мене запитаєте, що б я вважав за краще - звичайно ж, зіграти з "Реалом" в період, де у нас немає стільки відсутніх гравців. Зараз ми переживаємо страшний сон. Немає Кривцова, Матвієнка, Ісмаїлі, Степаненка, Патріка, Коваленка, Тайсона, Мораєса, Болбата та інших гравців. Це не те, чого хоче будь-який тренер. Але це ні в якому разі не знімає з нас відповідальності. "Шахтар" хоче показати хорошу гру і домогтися такого ж результату.

"Шахтар" втратив гравців і стиль. У матчах ми не завжди робимо те, чого хочемо, але це не означає, що ми не хочемо цього робити. Часто це не дозволяє суперник. Ми хочемо домінувати, атакувати разом, при цьому залишаючись сильними в обороні, не дозволяти супернику переходи в атаку, володіти м'ячем і створити моменти більше, ніж суперник. Але коли ти граєш з такою могутньою командою, можливо, треба зіграти по-іншому. Нам потрібно підійти до цього матчу трохи по-іншому", - сказав Каштру.

Іспанські журналісти не цікавилися у головного тренера "Реала" Зінедіна Зідана думкою щодо "Шахтаря". Наставник "гірників" відреагував на цю ситуацію:

"Це брак поваги, журналісти могли хоча б щось запитати про "Шахтар". Нехай ми зараз переживаємо не найкращий момент - це недолік поваги. У світі зараз дуже багато людей, які не поважають один одного. Так буде завжди.

Немає нічого гіршого в світі, якщо ми будемо недооцінювати інших. Потрібно поважати всіх. Коронавірус не всіх навчив, деякі люди думають, що вони знаходяться вище інших, що вони краще. Це сумно, але це правда".

"Реал" - "Шахтар": перед матчем