Гай побоюється "фактора однієї гри" / фото ФК Шахтар

Колишні футболісти "Шахтаря" Олексій Гай, Артем Федецький та Олександр Гладкий оцінили шанси донецької команди в Лізі Європи - в півфіналі підопічні Луїша Каштру зіграють з "Базелем".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Базель.

Читайте такожСтарт у Фіналі восьми: анонс матчу Шахтар - Базель

Відео дня

Олексій Гай впевнений, що швейцарці здатні створити труднощі "гірникам":

"Я вірю в "Шахтар" і те, що він пройде далі. Мене бентежить фактор того, що решта матчів плей-офф буде проводитися з однієї гри. А в кожній фінальній грі може статися все, що завгодно.

Звичайно, шансів більше у "Шахтаря". І в грі з "Вольфсбургом" "Шахтар" показав, що він знаходиться в хорошій формі. І, якщо команда буде розвивати гру, яку вони показували 75 хвилин матчу з німцями, то "Шахтарю" під силу пройти далі. Хоча не потрібно забувати про фактор однієї гри", - цитує екс-футболіста meta-ratings.com.ua.

Артем Федецький в інтерв'ю Sport.ua зазначив, що головна зброя "Базеля" - це організація гри:

"Єдина зброя проти "Шахтаря" у "Базеля" - це дисципліна. У них є дисципліна в атаці, в обороні, вони намагаються, щоб у них не було розривів між лініями. Де вони можуть намагатися нав'язати свою гру. Думаю, зазвичай "Шахтар" - фаворит, але це треба підтвердити на футбольному полі".

"Шахтар" гратиме у свою гру. Тут не буде нічого нового. У "Шахтаря" є свій малюнок, який добре знають в Європі. А "Базель" буде діяти на контратаках. У цьому поєдинку можуть зіграти велику роль і стандартні положення, а саме кутові та штрафні удари. На них, я впевнений, "Базель" буде робити ставку ".

Олександр Гладкий в коментарі телеканалу "Футбол 1" заявив, що "Шахтар" заслужив потрапити в фінал Ліги Європи:

"Шахтар" показує дуже впевнену гру. У них дуже сильний склад, хороший сплав молодості та досвіду. Вони можуть грати з будь-яким суперником. Я не пам'ятаю жодного матчу, де "Шахтар" поступився по грі.

Виходячи на поле, футболісти все знають. Я бажаю їм везіння та удачі. Хочу, щоб "Шахтар" вийшов у фінал і виграв Лігу Європи. Вони цього заслуговують ".

На майбутній поєдинок свій прогноз також зробили букмекери, які вважають фаворитом пари чемпіона України.