Десна не змогла пройти Вольфсбург / фото REUTERS

Україна опустилася з 12-ї на 13-ту сходинку в таблиці коефіцієнтів УЄФА після вильоту з Ліги Європи "Десни" і "Колоса".

Читайте також"Можна було зіграти краще": головний тренер Десни назвав причини поразки від Вольфсбурга

У списку Україну обійшла Шотландія.

Відео дня

У третьому раунді кваліфікації Ліги Європи чернігівська "Десна" поступилася німецькому "Вольфсбургу" (0:2), а "Колос" зазнав поразки від хорватської "Рієки" (0:2). Обидва клуби УПЛ вибули з єврокубків.

На цю мить сумарний коефіцієнт України становить 28,100 бала. У Шотландії тепер в активі 28,125 бала - у відборі ЛЄ перемоги здобули "Селтік" і "Рейнджерс", тоді як "Абердін" і "Мотеруелл" покинули турнір.

Не критично випереджає Україну 11-та Туреччина, в скарбничці якої 28,800 бала.

13-те місце може ускладнити для українських команд потрапляння до Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Воно дає єврокубкову квоту для п'яти команд. Три - у відбір ЛЄ, а два відправляться в ЛЧ, але чемпіон в такому випадку не отримає путівку до групового етапу турніру. Перші два місця в УПЛ будуть починати боротьбу у другому і третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

На цей час чемпіон України безпосередньо виходить до групового етапу Ліги чемпіонів, а бронзовий призер - до групового етапу Ліги Європи.

Українські клуби в єврокубках: хто залишився

  • На груповому етапі Ліги Європи поточного сезону зіграє луганська"Зоря". 
  • У груповому раунді Ліги чемпіонів Україну представить донецький "Шахтар".
  • Київське "Динамо" також може приєднатися до донеччан, якщо пройде "Гент" у плей-офф кваліфікації. Перший матч у Бельгії завершився перемогою команди Мірчі Луческу.