Шахтар вийшов на третє місце в УПЛ / фото ФК Шахтар

У неділю, 27 вересня, в 4-му турі української Прем'єр-ліги відбулося донецьке дербі - "Шахтар" у Києві приймав "Олімпік".

Читайте також"Харківська історія закінчена": Шахтар остаточно переїхав до Києва

Чемпіон України здобув перемогу з рахунком 2:0.

Відео дня

У кінцівці першого тайму "гірники" заробили право пробити пенальті після фолу на Корнієнко. Покарання виконав Алан Патрік, а кіпер гостей Кичак парирував удар бразильця.

На початку другого тайму суперники обмінялися небезпечними моментами, а рефері у двох моментах за участю вінгера "Олімпіка" Беніто не призначив пенальті у ворота "Шахтаря".

"Гірники" в підсумку змогли дотиснути суперника і забили два голи за дві хвилини. На 65-й Корнієнко віддав пас на Коваленка, а півзахисник завдав прицільного удару в дальній кут. Потім Майкон перехопив м'яч у центрі поля і віддав пас на Мораєса, який переграв воротаря - 2:0.

"Шахтар" перервав серію з двох матчів без перемог у чемпіонаті України та вийшов на третє місце в турнірній таблиці з відставанням від "Динамо" і "Ворскли" на два очки. В активі "Олімпіка" шість очок і сьома позиція.

"Шахтар" - "Олімпік" - 2:0

Голи: Коваленко, 64, Мораєс, 66

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Корнієнко, Майкон, Алан Патрік, Марлос (Тете, 90), Коваленко (Маркос Антоніо, 76), Тайсон, Мораєс (Фернандо, 81)

"Олімпік": Кичак, Зотько, Цимбалюк, Снурніцин, Пасіч (Ксьонз, 80), Бабенко, Політило (Завійський, 90), Лебеденко, Беніто (Альваренга, 79), Шахаб (Каргбо, 73), Тейшейра(Чогадзе, 73)

Попередження: Мораєс, Матвієнко, Маркос Антоніо - Снурніцин, Бабенко

На 42-й хвилині Алан Патрік не реалізував пенальті (воротар)

Українська Прем'єр-ліга: 4-й тур