У Тернополі вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола / фото прес-служба ТОДА

У Тернополі вшанували пам’ять політв’язня, лідера Народного руху, героя України В’ячеслава Чорновола, який загинув 20 років тому.

Читайте такожУ Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Як передає кореспондент УНІАН, участь в заході взяли представники місцевої влади та громадськості, соратники Чорновола, які разом з ним розпочинали становлення Народного руху України.

Відео дня

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки героя України на розі вул. Чорновола та бул. Шевченка, а священики відслужили панахиду за ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України.

Священики відслужили панахиду за В’ячеслава Чорновола / фото прес-служба ТОДА

«В’ячеслав Чорновіл був одним з провідників українського руху, який став основою проголошення незалежності нашої держави. Згадуючи пам’ять цієї значущої особистості, ми апелюємо до усіх його однодумців. Нашим спільним обов’язком є зробити все можливе, щоб настанови В’ячеслава Чорновола щодо соборності і самостійності нашої батьківщини були актуальними завжди. Адже зараз та Україна, яку він бачив у мріях і планах, відроджується на очах», – сказав під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

В’ячеслав Чорновіл був одним з провідників українського руху, наголосив Барна / фото прес-служба ТОДА