Свято для госпорадів - стрес для домашніх улюбленців. Цьогоріч українці отримали аж п'ять вихідних на травневі свята. Гарний привід для цікавої мандрівки чи поїздки до родини в інше місто, але не завжди є можливість узяти тваринку з собою, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожКуди поїхати на травневі свята по Україні: топ-5 бюджетних рішень відпочинку (відео)

Зазвичай, більшість людей просять рідних, друзів чи сусідів приглянути за тваринами - або приходити до них в гості, або прийняти до себе на кілька днів. Перший варіант, до речі, менш стресовий для тварин, адже зміна обстановки завжди дається їм не легко. З іншого боку, саме на свята ваші знайомі так само можуть кудись поїхати, а тому не зможуть приглядати за вашою тваринкою. Втім якщо у вас немає гостинних знайомих, у яких можна залишити тваринку, є ще кілька непоганих варіантів, куди прилаштувати свого улюбленця на час відпустки.

Наприклад, останнім часом і в Україні стають популярними готелі для домашніх тварин, які вже давно існують за кордоном. Тут за плату можна залишити свого улюбленця на кілька днів.

Зазвичай, "номери" в таких готелях усі однакові: з вигод - ліжечко, туалет, мисочки та іграшки. Тваринок тут вигулюють по черзі, щоб вони не конфліктували між собою.

Пкети послуг відрізняються: наприклад, для котів є стандарт вартістю 250 гривень на добу та all inсlusive за 350 гривень на добу. У першому випадку потрібно буде принести свій наповнювач для туалету та корм, у другому - усе це буде надаватися в готелі. Однак професіонали радять все ж приносити з твариною свою ковдрочку і улюблені іграшки вихованця, щоб йому було не так складно переносити розстання з будинком і господарями

Читайте такожВесняний відпочинок: за травневим квітом - на Хортицю та інші ідеї для подорожі на довгі вихідні

Водночас для того, щоб здати свого домашнього улюбленця в такий готель, потрібно спочатку забрати спеціальний пакет документів - ветеринарний паспорт та довідка про щеплення.

Втім, є такі господарі, що навіть відпустку не уявляють без своїх домашніх улюбленців, тож усюди беруть їх із собою. Якщо по Україні з ними подорожувати легко, особливо власним транспортом, то виїжджати за кордон дещо складніше.

По-перше, не на всіх пасажирських літаках дозволяється перевозити тварин, навіть у багажному відділенні. До того ж, для тварини доведеться купувати спеціальний квиток. По-друге, спочатку доведеться зібрати чимало документів: ветеринарний паспорт, електронний чіп, щеплення від сказу, наявність аналізу крові на антитіла до сказу, а в деяких країнах - ще додатковий дозвіл на ввезення тварин.

Зазначимо, раніше журналісти розповіли про основні маршрути українців на травневі свята.