Вони голками пронизують небеса, захоплюючи всіх, хто стоїть біля підніжжя. Телевежа - це завжди одна з головних визначних пам'яток будь-якого міста, а іноді і всієї країни.

Топ найвищих телевеж світу

Читайте такожНайвища вежа та найдовший пішохідний міст: рекорди української столиці до Дня Києва (відео)

Небесне дерево, Японія (634 м) - найвища на сьогоднішній день телевежа світу знаходиться в токійському районі Сумида. На вежі розташовано два оглядових майданчики: один на висоті 350 метрів, інший на 450. Всередині вежі знаходяться більше 300 бутиків, ресторани, акваріум, планетарій та театр.

Телевежа Гуанчжоу, Китай (600 м) - цю телевежу в 2005-2010 роках побудували спеціально до Азіатських ігор. Її увінчує 160-метровий сталевий шпиль. На вежі є кілька оглядових майданчиків, а також відкрита платформа на висоті 488 м. На висотах 418 і 428 м розташовані ресторани, що обертаються

Останкінська телевежа, Росія (540,1 м) - останкінська телевежа до цих пір є найвищою спорудою в Росії та Європі. На ній є три оглядові майданчики: закритий на висоті 337 м та два відкритих на 85 м і 340 м.

Східна перлина, Китай (468 м) - футуристична конструкція телевежі є однією з найпомітніших пам'яток шанхайського району Пудун. У конструкції будівлі є 11 сферичних компонентів. Дві найбільші сфери - Space City діаметром 50 м внизу та Space Module діаметром 45 м трохи вище. Вони пов'язані між собою циліндричними колонами, що є номерами «Космічного готелю».

Київська телевежа, Україна (385 м) - вважається найвищою у світі спорудою, що має ґратчасту конструкцію. Вежа складається зі сталевих труб різного діаметру і важить 2 700 тонн. Башта на 60 метрів вища за Ейфелеву вежу, однак важить в 3 рази менше.

Як раніше повідомляв УНІАН, під Донецьком з’явилася величезна телевежа, яка транслюватиме українські канали в окупованих районах. Телевежа має покрити територію усієї Донецької області, в тому числі і окуповані райони.