Windrose планує рейси на червень / фото УНІАН

Українська авіакомпанія "Роза Вітрів" (Windrose) оприлюднила скоригований графік регулярних польотів на внутрішніх маршрутах з 15 до 30 червня.

Як повідомляє avianews, 15 червня після відкриття аеропортів в Україні авіакомпанія планує запустити рейси з Києва до Одеси, Дніпра та Харкова, 16 червня - з Києва до Львова. Всі лінії будуть обслуговуватися щодня.

Читайте такожВідпустка без коронавіруса: названі найбезпечніші напрямки Європи на літо 2020

Відео дня

До кінця червня літаки будуть літати у Львів та Харків один раз на день, до Дніпра і Одеси - двічі на день. З липня авіакомпанія має намір збільшити частоту польотів. Відкриття щоденних рейсів Миколаїв-Київ перенесено на 15 липня.

Мінімальна ціна авіаквитків, на червень на маршруті Київ-Одеса становить 790 грн, на лініях Київ-Львів, Київ-Дніпро і Київ-Харків — 951 грн. У вартість входить перевезення багажу 23 кг і ручної поклажі 7 кг.

"Роза Вітрів" планувала запускати нову регіональну програму на літаках Embraer 145 і ATR 72-600, проте перший час рейси будуть виконуватися тільки на Embraer 145. Як повідомили авіакомпанії, через обмеження на в'їзд до країн ЄС для громадян України її фахівці не змогли провести приймання нового типу авіалайнерів.

Читайте такожСтало відомо, коли Туреччина відкриє кордони для українців

Зараз для авіаперевізника готові два ATR 72-600. Їх "Роза Вітрів" розраховує забрати в Україну після 15 червня. Саме цей тип літака повинен стати основою польотної програми на маршрутах всередині України.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій анонсував відновлення авіасполучення 15 червня. Столичний аеропорт імені Сікорського після цього оприлюднив перелік напрямів, за якими будуть відновлені регулярні рейси.