Греція може ввести доплату за медичні послуги / фото flickr.com/telemax

Туристам, які в'їжджають в Грецію, незабаром доведеться заплатити доплату в розмірі 20 євро за медичні послуги, які вони отримують під час перебування в країні, якщо парламент схвалить відповідний закон.

Читайте такожУ Посольстві України роз’яснили умови в’їзду в Грецію для українців, які мають дозвіл на проживання

Досі мандрівники ніколи нічого не платили за медичне обслуговування в Греції, незалежно від того, з якої країни вони прибули, за винятком випадків госпіталізації, повідомляє Greek Reporter.

Відео дня

Як повідомляється, міністерство охорони здоров'я Греції в кінці липня постановило, що з цього моменту плата буде стягуватися з усіх іноземних мандрівників, які відвідують медичні центри, регіональні поліклініки та лікарні.

Ті, хто користується невідкладною допомогою, також будуть зобов'язані платити за надані їм послуги. Додаткові збори будуть стягуватися з тих, хто потребує аналізи крові та інші обстеження, відповідно до тарифів, встановлених національною системою охорони здоров'я Греції.

Згідно зі звітом, міністерство охорони здоров'я країни сподівається зібрати «значні кошти», особливо під час туристичного сезону, коли до Греції приїжджають мільйони туристів.

Нагадаємо, з 1 серпня Греція дозволила відновики круїзні подорожі. Круїзним лайнерам дозволено причалювати в портах Пірея, Родосу, ІраклІо, Волоса, Корфу і Катаколо. Надалі цей перелік повинні розширити, в залежності від розвитку ситуації з коронавірусом.