Українці повинні повернутися з Румунії протягом 5 днів / фото ua.depositphotos.com

Посольство України в Румунії попередило українців, що термін перебування іноземців в Румунії спливає 12 серпня.

Про це повідомляє прес-служба посольства.

Згідно з розпорядженням уряду, право на перебування в країні, надане в'їзними візами в Румунію, зберігається впродовж 90 днів з моменту припинення надзвичайного стану.

Відео дня

"Звертаємо вашу увагу на те, що термін протягом якого зберігається право перебування іноземців, які не змогли покинути територію Румунії в умовах пандемії COVID-19, протягом якого не будуть застосовуватися санкції чи обмежувальні заходи – до 12 серпня 2020 р.", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЄгипет змінив правила в’їзду: за межі курортів без ПЛР-тесту не виїхати

Нагадаємо, з 27 липня Румунія входить до списку країн червоної зони. У зв'язку з цим українці, після повернення з Румунії, зобов'язані перебувати 14 днів на ізоляції за задекларованою адресою, або в обсервації у спеціальних закладах.

У Румунії за минулу добу зареєстрували 1378 нових випадків захворювання на коронавірус, що є найбільшим показником з початку пандемії у країні. Також за добу підтверджено 50 летальних випадків серед інфікованих. Загалом у Румунії вже зареєстровано 59 273 випадки захворювання, із яких 29 289 осіб одужали, а 2616 померли.

Як повідомляв УНІАН, в середині липня Румунія продовжила заборону на в'їзд для іноземних громадян, у тому числі українців, до 15 серпня. Існують певні виключення із заборони, також з дотриманням певних вимог дозволений транзит територією країни.