Карнавал у Ріо-де-Жанейро: організатори перенесли подію через коронавірус / Фото: REUTERS

Незалежна ліга шкіл самби у Ріо-де-Жанейро відклала грандіозне шоу парадів на невизначений термін. Чергова карнавальна хода мала відбутися у лютому 2021 році.

Про це повідомляє видання O Globo.

Читайте такожДень туризму в улюбленому місті: як в Україні відзначатимуть головне свято усіх туристів

Відео дня

Організатори пояснили журналістам, що пішли на такий крок у зв’язку з пандемією COVID-19 і неможливістю захистити від інфікування як учасників, так і гостей.

Втім, вони зауважили, що заходи не скасовуються, а лише переносяться на інший термін. Проте дата залежатиме від винайдення вакцини від COVID-19.

Крім того, скасують, найімовірніше, й вуличні карнавальні вечірки у 2022 році – за умови розгортання найгіршого сценарію неможливості імунізації населення.

На сьогодні Бразилія займає третє місце у світі за кількістю хворих на коронавірус. Станом на 25 вересня у країні 4 657 702 інфікованих.

У Ріо-де-Жанейро, за традицією, карнавали проходять щороку та складаються з двох частин: так званого «народного» карнавалу, що проходить вулицями й площами міста, та офіційного – фактично змагання бразильських шкіл.

Карнавали тривають п’ять днів й закінчуються за 40 днів до Великодня. За офіційною статистикою, щороку на захід приїжджає понад мільйон туристів.

Проте цього року пандемія COVID-19 змінила плани багатьом подіям. Так, організатори Євробачення 2021 вже заговорили про чотири сценарії проведення пісенного конкурсу.

Інші новини, які можуть вас зацікавити