Болгарія перейшла до країн "зеленої" зони / фото depositphotos.com

Міністерство здоров’я України 14 серпня 2020 року знову оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон.

Читайте такожПлюс чотири країни: в МЗС назвали, куди можуть поїхати українські туристи

Як йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я України, список складається з держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Відео дня

Які країни потрапили до «зеленої зони»

Загалом до «зеленої» зони потрапили 123 країни + Україна, тоді як тижнем раніше їх було 105. По приїзду з них не потрібно проходити самоізоляцію чи робити тест на коронавірус.

З країн, до яких українці можуть полетіти на відпочинок, у «зелену зону» цього тижня перейшла Болгарія, також там залишаються Єгипет, Туреччина та Хорватія.

Порівняно з минулим тижнем, до «зеленої» зони з «червоної» також повернулися Польща, Нідерланди, Німеччина, Франція, Азербайджан та ще низка країн. 

Також до «безпечної» зони включені Марокко, ОАЕ, Швеція, Ісландія, Чехія, Швейцарія, Ісландія, Австралія, Ірландія, Велика Британія, Білорусь, Канада та інші.

Які країни потрапили до «червоної зони»

У «червоній» зоні наразі перебувають 70 країн. По проїзду з них усі громадяни мають відправитися на самоізоляцію чи зробити тест на коронавірус.

З них до популярних туристичних напрямків, куди українці можуть полетіти на відпочинок, відносяться Албанія та Чорногорія.

Також у «червоній» зоні перебувають Мальдіви, Сполучені Штати Америки, Коста-Рика, Чилі, Катар, Іспанія, Вірменія, Румунія, Киргизстан, Мексика, Казахстан, Монако, Росія, Корея, Філіппіни, Албанія, Чорногорія, Ізраїль та інші.

Правила в’їзду до України з країн «червоної зони»

Читайте такожПрикордонники уточнили, хто може не проходити самоізоляцію по приїзду в Україну

Як нагадується у Telegram-каналі Державного агентства з розвитку туризму, після повернення з відпочинку у країнах «червоної зони» українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку «Дій вдома». Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту.

Обсервації не підлягають особи, що прибули з країн «червоної» зони, якщо вони мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Іноземцям обов’язково мати страховий поліс, який покриває COVID-19.

Які туристичні країни відкриті для українців