Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений перелік країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками активних хворих на 100 тисяч населення для України.

Відповідні дані станом на 6 липня розміщені на сайті МОЗ.

Своєю чергою Державне агентство розвитку туризму України з посиланням на дані МОЗ розмістило у Facebook інформацію щодо п’яти країн, де можуть побувати на відпочинку українці.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС пояснили, кому з українців дозволять в'їхати їжджати в ЄС попри "коронавірусні" обмеження

За оновленими даними МОЗ, в «червону» зону потрапила Албанія. Також «червоними» залишаються Чорногорія і Єгипет. Туреччина і Хорватія знаходяться в «зеленій» зоні.

У Держагентстві туризму зауважили, що громадяни, які приїжджають з країн «червоної зони» в Україну, мають проходити обсервацію 14 днів чи скористатись додатком «Дій вдома».

Кабінет міністрів своїм рішенням дозволив припиняти режим самоізоляції або обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з «червоної зони» країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат. Із країн «зеленої» зони – без обмежень.

Для в’їзду в Україну іноземцям необхідний страховий поліс, який покриває витрати на COVID-19 та обсервацію.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 7 липня зареєстровано 49 тис. 607 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 283 летальні, 22 тис. 193 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 564 нові випадки.