Експерт оцінив безпеку на пляжах / фото Варвара Вайс

Пляжі на популярних українських курортах не відповідають вимогам безпеки і карантинним правилам.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" виконавчий директор ГО "Союз споживачів України" Максим Несміянов.

"Ми були в Одесі та Херсонській області, і пляжів я не знайшов. Пляж має певне оформлення, загороджувальні буї, кваліфікованих рятувальників, плавзасоби. На Херсонщині взагалі нічого немає, там це все продали років 15-20 тому, там немає рятувальників... У мене питання: а як взагалі готувалися до сезону? Там бардак, там немає ніякого карантину", - розповів експерт.

Відео дня

Читайте такожНа всіх пляжах Києва з'явилися жовті прапорці: у найближчі 3-4 дні купатися не рекомендують

За словами Несміянова, за безпекою на пляжах ніхто не стежить.

"У Херсонській області приходжу я о 8:30 ранку - рятувальників немає. О 8:45 приїжджають рятувальники, через деякий час вони свої плавзасоби здають в оренду на "банан". Я кажу: а як ти будеш людей рятувати? А він: так вона припливе, якщо треба. На рятувальному посту теж нікого немає, самі пляжі здали в оренду", – розповів він.

Також голову "Союзу споживачів України" обурила ситуація з лежаками на пляжах: "В Одесі за міськими правилами дозволили здавати в оренду 30% пляжу. Я приходжу - лежаків на 65%, і це за словами того, хто здає ці лежаки, а так - щонайменше 80%".

Як повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров'я зафіксувало відхилення показників якості води на деяких пляжах по всій Україні. Зокрема рекомендують закрити пляжі у Києві, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.