Дубай відновив прийом міжнародних туристів з 7 липня 2020 года / фото REUTERS

Авіакомпанія Flydubai, що є "дочкою" державного авіаперевізника ОАЕ Emirates, з початку вересня 2020 року планує відновити авіарейси між Дубаєм (ОАЕ) і Одесою (Україна).

Читайте такожWizz Air вирішила відновити рейси з України в ОАЕ після багаторічної перерви

Як повідомляє "Пасажирський транспорт", в період з 5 по 29 вересня рейси будуть два рази на тиждень - по вівторках і суботах, а з 1 по 24 жовтня - три рази на тиждень - по вівторках, четвергах і суботах.

Відео дня

Авіаперельоти за маршрутом "Одеса - Дубай" виконуються з 2013 року з різною регулярністю, проте через карантин були тимчасово призупинені.

Повідомляється, що авіакомпанія Flydubai буде виконувати рейси з Одеси в Дубай на літаках Boeing-737-800NG в двох класах обслуговування - економ і бізнес.

Туристи, що відвідують Дубай  повинні дотримуватися протикоронавірусних заходів / фото REUTERS

При цьому, згідно з новими вимогами, пов'язаним з пандемією COVID-19, всі пасажири повинні будуть мати при реєстрації роздруківку аналізу ПЛР-тесту з негативним результатом на коронавірус, зроблений в сертифікованій лабораторії не раніше, ніж за 96 годин до вильоту. Сертифікат повинен бути перекладений англійською або арабською мовами.

Від тестування звільняються діти до 12 років, а також пасажири з середніми і важкими порушеннями здоров'я. У разі наявності тільки експрес-тесту пасажиру буде відмовлено в перевезенні.

  • Дубай відновив прийом іноземних туристів з 7 липня 2020 року. При цьому гості, які прибувають в Дубай повітряним транспортом, зобов'язані переконатися, що вони відповідають усім вимогам, встановленим для в'їзду в ОАЕ.
  • Зокрема, вони повинні заповнити «Декларацію про стан здоров'я», зареєструватися в мобільному додатку COVID-19 DXB app і оформити туристичну страховку.
  • Також туристи зобов'язані здати ПЛР-тест максимум за 96 годин до відправлення і пред'явити його негативний результат після прибуття в аеропорт Дубая. В іншому випадку, вони будуть проходити тестування в аеропорту прибуття за свій рахунок.
  • Пасажири з позитивним результатом тесту на COVID-19 зобов'язані провести 14 днів у самоізоляції вдома або в обсерваторі, визначеному урядом ОАЕ, і повністю оплатити витрати свого перебування.
  • Разом з тим в аеропорту Дубая з початку липня після карантину відкрилися лаунжі. При цьому в лаунжах дотримуються заходів профілактики коронавируса, в тому числі безконтактна оплата, дотримання соціальної дистанції і посилена дезінфекція поверхонь, яких торкаються пасажири.
  • Замість "шведського столу" гостям подаються страви в індивідуальній упаковці, крім того, виділена окрема зона для літніх пасажирів і сімейних мандрівників.