Проект розроблено з нагоди 79-ї річниці Дня пам'яті жертв Бабиного Яру / фото УНІАН

У Музеї історії Києва 29-30 вересня представлять перший в Україні віртуальний проект про трагедію в Бабиному Яру.

Читайте такожВідбулось перше засідання Громадської ради Меморіального центру Голокосту " Бабин Яр"Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Проект розроблено з нагоди 79-ї річниці Дня пам’яті жертв Бабиного Яру. Це перший приклад волюметричного кінематографу в Україні: глядач побачить персонажів об’ємними, зможе пересуватися у сценах, а також взаємодіяти з різними предметами. «Цей проект було розроблено не лише як знак пам’яті про цю трагедію. Ми хотіли, щоб відвідувачі пліч-о-пліч побули з жертвами розстрілів та емоційно пережили ці події. Адже після побаченого виникає тільки одне бажання: більше ніколи ні за яких обставин не допустити такого жаху. Ось це бажання і є метою проєкту!» – пояснила директор Департаменту культури Діана Попова.

Відео дня

Співробітники Музею історії Києва працювали над проектом більше року. Оточення сцен створювали у 3D-форматі за архівними матеріалами, а деякі об’єкти запозичено з фондів музею, де їх сканували в об’ємі за допомогою фотограмметрії. Отримані матеріали наповнювали інтерактивом і збирали на платформі Unreal Engine, пояснили у КМДА.

Загалом у музеї встановлено чотири пристрої віртуальної реальності: два – у приміщенні Музейно-виставкового центру сучасного мистецтва, а ще два – у філії музею, а саме в Музеї окупації Києва.

Новини, які можуть вас зацікавити: