Як відпочити в Туреччині або на Багамах - в МЗС дали роз'яснення / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив вимоги для в'їзду до шести країн, які відкрили кордони українським туристам у період протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожКулеба оцінив шанси України потрапити в "зелений список" ЄС з 14 липня

Як передає кореспондент УНІАН, під час онлайн-брифінгу Кулеба сказав: "Туреччина. На кордоні потрібно пройти медогляд. В разі симптомів COVID-19 зробити безкоштовний ПЛР-тест, потрібен страховий поліс на COVID-19. Його можна придбати онлайн або у туроператора, або безпосередньо в аеропорту".

Відео дня

За словами Кулеби, у Сербію в'їзд дозволений без обмежень, а в Хорватію для в'їзду потрібен результат ПЛР-тесту або зобов'язання пройти 14-денний карантин.

Також умовою отримання дозволу в'їзду до Хорватії є наявність підтвердження резервації готелю або апартаментів, якщо українці прямують з туристичною метою.

"В'їзд у Чорногорію, теж популярний напрям для відпочинку, дозволений. Але для тих, хто в'їжджає з території Сербії, потрібна обов'язкова 14-денна обсервація у карантинному закладі", - сказав Кулеба.

Крім того, зауважив міністр, перед вильотом на Багамські острови потрібно отримати дозвіл на відвідування на електронній сторінці багамського агентства подорожей і по прибутті показати результати негативного тесту, якому не більше 10 днів.

"Туніс. Потрібен результат ПЛР-тесту і карантин від 7 до 14 днів", - повідомив Кулеба.

Кулеба також повідомив, що кількість країн, які відкрили кордони для українців, збільшилася до 25. Серед яких Багамські острови і Ліван.