Місія має визначити рівень відповідності України критеріям для спрощення візового режиму / фото Flickr

У Міністерстві закордонних справ України очікують на прибуття оціночної місії з Канади для вивчення можливості лібералізації візового режиму між країнами.

Як повідомила прес-служба МЗС, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сьогодні провів зустріч з послом Канади в Україні Ларисою Галадзою.

Він зазначив, що МЗС координуватиме з українського боку процес підготовки до спрощення візового режиму з Канадою.

Відео дня

Зі свого боку, посол підтвердила готовність сприяти направленню до України канадської оціночної місії.

Читайте такожОпубліковано рейтинг найкращих країн світу: Україна на 68-й позиції

Місія має визначити рівень відповідності України критеріям включення до списку країн, громадяни яких мають право в’їзду у спрощеному порядку на територію Канади, і визначить подальші кроки, що необхідні.

Рішення щодо включення до цього списку ухвалюється на основі відповідності країни близько 40 умовам, які розподіляються за такими основними напрямами: соціо-економічні умови, міграційні питання, відповідність документів для подорожей, міркування безпеки подорожей, управління кордонами, дотримання прав людини, міркування двосторонніх відносин.

На сьогодні лібералізований візовий режим з Канадою мають громадяни 27 країн та громадяни країн Європейського Союзу.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Канада почала видавати українцям багаторазові візи терміном дії 10 років.

30 березня 2018 року в уряді Канади заявили, що наразі не збираються скасовувати візи для громадян України, бо вона не відповідає необхідним критеріям для запровадження безвізового режиму.