Ілюстрація REUTERS

Україна розраховує на відновлення регулярного пасажирського міжнарожного авіасполучення протягом липня-серпня 2020 року.

Читайте такожВ "Борисполі" розповіли про нові правила користування аеропортом з 5 червня

Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі "Сніданку з 1+1".

Відео дня

"Ми плануємо відкривати міжнарожні рейси вже с 15 червня, але, звісно, ми-то можемо відкритися, головне, щоб наші партнери теж відкрилися. Тому ми зараз ведемо перемовини з країнами, щоб вони відкривалися для нас і щоб наші літаки вже могли регулярно літати", - зауважив Кулеба.

Відповідаючи на запитання, які країни в першу чергу можуть відкритися для українців, міністр заявив: "Ми вже поговорили з Туреччиною. І Туреччина, в принципі, готова приймати українських туристів. Більше того, ми проговорили з моїм турецьким колегою, яким чином максимально заходи безпеки для українців суто в плані коронавірусу забезпечити. І працюємо з Грецією, Іспанією... Тобто з країнами, які найбільш популярні серед українців".

Водночас, за словами Кулеби, наразі ситуація з Іспанією доволі складна. "Вони планували відкриватися для сусідів - для Франції та Португалії. Але там не проста пандеміологічна ситуація, тому вони перенесли відкриття".

"Але ми виходимо з того, що загалом за другу половину червня країни будуть ухвалювати рішенння коли і на яких умовах відкриватися. Тому ми поступово будемо розраховувати на відновлення сполучення вже протягом липня-серпня", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, з 5 червня в Україні відновлюються внутрінші пасажирські авіаперевезення.