Аномальна спека, яка встановилася в центральній та західній Європі, позаганяла місцевих мешканців та численних туристів у знамениті фонтани популярних європейських столиць.

Зокрема, у Парижі людям особливо сподобалося купання у фонтанах на Трокадеро - поряд з легендарною Ейфелевою вежею.

Також активно водні процедури у фонтанах приймають мешканці та гості столиці Італії - Риму. Не відстають від них і тварини - як, наприклад, ці голуби.

Голуби у фонтанах Риму / REUTERS

У разі, якщо ваша подорож до Європи випадає на найближчі дні, рекомендуємо вам бути уважними у надто спекотні дні. Для цього рекомендуємо регулярно споживати звичайну питну воду, не зловживати алкоголем, мати з собою головні убори чи парасольки та намагатися якомога менше часу проводити на відкритому просторі у пік сонячної активності.

Зазначимо, що у багатьох містах Європи на вулицях та біля головних туристичних пам'яток часто встановлені невеликі фонтанчики з питною водою, якою безкоштовно можуть скористатися усі бажаючі.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами синоптиків, стовпчики термометрів у Європі найближчим часом підскочать до 40 градусів за Цельсієм. Тож в багатьох європейських містах активно готується протистояти спеці, щоб мінімізувати жертви серед людей та тварин.