Мюнхен цього року залишився без Октоберфесту / фото REUTERS

У Мюнхені (Німеччина) з 19 вересня по 4 жовтня 2020 року мав відбутися знаменитий щорічний пивний фестиваль Октоберфест. Однак через пандемію коронавірусу головну пивну подію у світі довелося скасувати.

Читайте такожУ Німеччині на території "Октоберфесту" заборонили алкоголь

Щорічно Октоберфест, що вважається наймасштабнішим народним гулянням в світі, відвідують близько 6 мільйонів відвідувачів. Триває він близько 2,5 тижнів і в цей період на вулицях Мюнхена просто не проштовхнутися. Однак сьогодні, коли фестиваль повинен вже був початися, в місті порожньо. 

Відео дня

Більш того, влада міста зробила все, щоб перешкодити проведенню так званих "альтернативних" неофіційних Октоберфестів, над проведенням яких замислювалися місцеві любителі пінного напою і масових гулянь. Зокрема, влада Мюнхена навіть заборонила алкоголь на Терезієнвізе - основному майданчику Октоберфесту.

За повідомленнями місцевої поліції, в день запланованого відкриття Октоберфесту в Мюнхені масштабних гулянь не спостерігалося, любителі пива збиралися лише на окремих відкритих майданчиках.

Цікаві факти про Октоберфест

  • Октоберфест (Oktoberfest) - фольклорний фестиваль, який щорічно проводиться в Мюнхені (Баварія, Німеччина), починаючи з 1810 року. Це найбільше народне гуляння в світі та найбільший пивний фестиваль.
  • Як пише Wikipedia, свято починається в другій половині вересня на лузі Терези (Theresienwiese) в центрі Мюнхена і триває 16-18 днів. Свято відрізняється великою кількістю пивних наметів і різноманітних атракціонів.
  • Октоберфест приваблює щороку близько 6 млн відвідувачів, які приїжджають до Мюнхена з усіх частин Баварії та Німеччини, а також з інших країн. Свято пропонує 100 тисяч сидячих місць для відвідувачів. За 2,5 тижні вони випивають близько 6 мільйонів літрів пива і з'їдають 500 тисяч смажених курей.
  • Невід'ємний атрибут Октоберфесту - баварські національні костюми, які з гордістю носять місцеві жителі. Коштують вони доволі дорого. Чоловічий національний костюм складається з шкіряних штанів - ледерхозен, сорочки, жилета, сюртука, капелюхи з пір'ям, гетрів і черевик на товстій підошві. Жіночий костюм - дірндль - включає в себе пишну спідницю, блузку, жилетку на зразок корсета зі шнурівкою або на ґудзиках, фартух і шийні прикраси.
Октоберфест 2020 в Мюнхені / фото REUTERS

Інші цікаві фотопідбірки з усього світу