Марш в пам'ять про захисників Дебальцеве відбувся в Києві / фото УНІАН

У Києві в неділю, 17 лютого, пройшов марш в пам'ять про загиблих у боях за Дебальцівський плацдарм у лютому 2015 року.

Читайте такожДоба на Донбасі: український військовий загинув від ворожого обстрілу

Учасники маршу пройшли від Київської міської адміністрації до Софійської площі.

Відео дня

"18 лютого 2015 року - день, коли українські військові залишили Дебальцівський плацдарм. Йому передувала тривала оборона і запекла битва, яка тривала місяць. Військові експерти вважають, що саме вона змінила хід російсько-української війни: ворог зазнав великих втрат і був змушений відмовитися від зазіхань на інші території", - йдеться на сторінці заходу в Facebook.

Довідка УНІАН. Під час боїв за Дебальцівський плацдарм українські військові зазнали значних втрат. 18 лютого 2015 року бійців вивели з Дебальцівського виступу. До виводу багато місяців його захищали тисячі українців.

Згідно зі звітом Генштабу Збройних сил України про бойові дії на Дебальцевському плацдармі з 27 січня по 18 лютого 2015 року, під час боїв у районі Дебальцевого в період з 15 січня по 18 лютого загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, сім - взяті в полон і 18 пропали безвісти. За весь час оборони Дебальцівського виступу загинули 136 і був поранений 331 військовослужбовець ЗСУ.

Під Дебальцевим в лютому 2015 року незаконним збройним формуванням у складі 19 тисяч бойовиків протистояли близько 13 тисяч бійців сил АТО.