У Генштабі розповіли про бої за Донбас 2014 року / фото УНІАН

Заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Бессараб заявив, що українська армія влітку 2014 року звільнила від російського агресора понад 200 населених пунктів, що становить 70% від окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Читайте також"Ставки у війні надвисокі": Порошенко пояснив, чому для Путіна настільки важлива Україна

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спеціального засідання Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

Відео дня

«Про високу інтенсивність бойових дій літа 2014 року переконливо свідчать цифри – так, з 5 травня по 5 вересня було сплановано та проведено більш як 40 операцій, їх результатом стало звільнення 70% окупованих російським агресором територій Луганської та Донецької областей, що дало можливість жителям понад 200 населених пунктів Донбасу повернутися до мирного життя», - заявив він.

Бессараб відзначив, що «це стало можливим завдяки відвазі, мужності та героїзму українських військових, а також воїнів-добровольців, які склали бойове ядро ЗСУ та інших військових формувань».

«В горнилі запеклих боїв з російським агресором відродився бойовий дух нової української армії, основою якої стала національна ідентичність», - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні - п`ята річниця збройної агресії РФ проти України.