REUTERS

Від початку доби бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, втрат серед українських військових не зафіксовано.

Читайте також"Пора додому в бригаду 200": бійці ЗСУ оригінально потролили бойовиків на Донбасі

Як повідомив прес-центр Об'єднаних сил у Facebook, збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських підрозділів із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

"Внаслідок ворожих обстрілів втрат з нашої сторони не зафіксовано. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня зовнішньополітичні радники лідерів країн - учасниць переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) провели зустріч в Парижі та обговорили, зокрема подальші кроки із втілення Мінських угод. Зоерма, радники домовились про запровадження "хлібного перемир’я", розмінування в Станиці Луганській та визначення наступних ділянок для розведення військ на Донбасі.

15 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, з них 6 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм.