REUTERS

Протягом доби бойовики російських окупаційних військ п'ять разів порушили режим тиші на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр Об'єднаних сил у Facebook, збройні формування Російської Федерації та її найманці обстрілювали позиції українських підрозділів із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв позицій Об'єднаних сил: неподалік Новотроїцького з напрямку Докучаєвська – з автоматичного гранатомета; поблизу Водяного з напрямку Ужівки – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; неподалік Павлополя з напрямку Українського – зі стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожООН понад рік не може дізнатися, в яких умовах бойовики утримують заручників

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили два обстріли українських позицій: неподалік Залізного з напрямку Залізної Балки з ручного протитанкового гранатомета та поблизу Новотошківського з напрямку Голубівського – з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

"Від початку доби під час виконання бойового завдання один військовослужбовець Збройних сил України зі складу Об'єднаних сил загинув. Два військовослужбовці дістали поранення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, упродовж минулої доби, 16 вересня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил отримали поранення.