Ілюстрація / REUTERS

Командування ЗС РФ посилює підрозділи російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях випускниками російських вищих військово-навчальних закладів та елітними спецпризначенцями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки на прес-брифінгу.

«Командування ЗС РФ посилює підрозділи російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях за рахунок призначення на первинні офіцерські посади випускників російських вищих військово-навчальних закладів», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВ ООС готуються до повного відведення військ по всій лінії фронту – командувач

Водночас, за словами Гуцуляка, для підвищення рівня спеціальної підготовки диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар, через неконтрольовані Україною ділянки кордону продовжують прибувати військовослужбовці з елітних підрозділів спецпризначення ЗС РФ.

«Новоприбулі на окуповану територію кадрові російські військовослужбовці відрізняються вкрай негативним ставленням до місцевого населення, особливо до так званих «нових громадян Росії», які працюють в системі тилового забезпечення противника. У зв’язку з цим зросла кількість застосування зброї при виникненні конфліктних ситуацій. Зокрема, 15 вересня цього року при намаганні застосувати зброю у громадському місці під час суперечки з представниками так званих «місцевих правоохоронних органів», було важко поранено російського окупанта», - зауважив він.

За словами Гуцуляка, підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.