Піротехніки знешкодили 19 мін в районі Петрівського і Богданівки / фото dsns.gov.ua

Фахівці ДСНС напередодні вилучили та знешкодили 13 одиниць вибухонебезпечних предметів біля Петрівського і Богданівки на лінії розмежування, таким чином, кількість мін, які вдалося прибрати від початку робіт (13 листопада), сягнула 19-ти.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Піротехніки приступили до проведення робіт з розмінування в районі розведення сил / фото dsns.gov.ua

13 листопада піротехніки Головного управління ДСНС України у Донецькій області розпочали проведення робіт з розмінування в районі розведення сил біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області.

Станом на 15:20 14 листопада піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено територію площею 2,2 га, було вилучено та знешкоджено встановленим способом 13 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Від Головного управління залучалось 4 піротехнічні розрахунку / фото dsns.gov.ua

Від початку робіт обстежено територію площею 2,27 га, виявлено та знешкоджено 19 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Продовження обстеження забрудненої території заплановано на 09:00 15 листопада.

Від Головного управління залучалося 4 піротехнічні розрахунки (20 осіб особового складу та 8 одиниць техніки).

Як повідомлялося, 9 листопада у районі населених пунктів Богданівка і Петрівське українські військові та російсько-окупаційні війська після запуску сигнальних ракет почали розведення сил та засобів.

Читайте такожДемонтаж укріплень на ділянці розведення біля Петрівського має розпочатися 21 листопада – ООС

12 листопада спецмісія ОБСЄ отримала лист від збройних формувань із непідконтрольних урядові районів Донецької області з повідомленням про те, що вони завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Петрівського. 13 листопада СММ ОБСЄ отримала дві вербальні ноти від Міністерства закордонних справ України, в одній із яких повідомлялося про те, що Збройні сили України завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Петрівського

13 листопада розпочався етап розмінування визначеної ділянки №3.

Як повідомив начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв, процес розмінування в районі Петрівського і Богданівки буде завершено 20 листопада.

Продовження обстеження забрудненої території заплановано на 9:00 15 листопада / фото dsns.gov.ua