REUTERS

Бойовики окупаційних військ вкотре обмежують свободу пересування патрулів спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє на сторінці прес-центру штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожБойовики продовжують облаштовувати вогневі позиції біля будинків цивільних – розвідка

Відео дня

«У щоденному звіті від 22 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулям Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпостах біля населених пунктів Заїченко, Соснівське, Новоазовськ та Приморське на півдні Донецької області», - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК додала, що через ці блокпости здійснюється проїзд у район, у якому згідно п. 5 Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку.

Зазначається, що обмеження свободи пересування патрулів Місії у зазначений район можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань РФ, зосередження, пересування або підготовку військ.

Українська сторона СЦКК наголошує, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими.

Як повідомляв УНІАН, російсько-окупаційні війська з початку доби тричі обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, один боєць зазнав поранень.