Донеччанка Лариса Багненко, яку наприкінці 2019 року звільнили з полону проросійських бойовиків, розповіла про плани розпочати нове життя на території, підконтрольній українській владі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зараз вона проходить реабілітацію в санаторії "Лісова поляна" під Києвом. Попри звільнення, жінка досі не змогла зустрітися зі своєю донькою, яка перебуває в Донецькій області.

У полоні терористів жінка пробула дев'ять місяців. Працюючи в одній з лікарень міста, вона стала "підозрюваною у шпигунстві на користь України". Після цього її затримали - прямо посеред вулиці її схопили одразу чотири бойовики.

"Надягли на мене наручники, зайшли до мене в квартиру. Дитина чекала маму з роботи з чимось смачним, а тут побачила таку картину", - розповіла колишня полонена.

Лариса розповідає, що бойовикам вдалося швидко її "зламати" і змусити зізнатися в тому, чого не робила. 

Читайте також750 громадян розшукують своїх безвісти зниклих родичів на сході України – Червоний Хрест

Після звільнення у грудні головним питанням стала необхідність забрати десятирічну доньку з окупованого Донецька. Поїхати туди жінка не могла, тому для вивезення дівчинки з окупованої території організували цілу спецоперацію - родичі перевезли Маргариту через блокпост бойовиків, а в Україні її зустріла бабуся і відвезла до Селидового - містечка на Донеччині. Однак зустрітися матері і доньці досі не вдалося через відсутність житла, бо мешкає жінка в санаторії, а обіцяну компенсацію від держави досі не отримала.

На Донбас вона повертатися не збирається, а планує орендувати житло і облаштуватися в столиці.