В результаті сьогоднішніх обстрілів один український вояк загинув / фото УНІАН

На Донбасі в результаті обстрілу бойовиків загинув один український військовослужбовець.

Читайте такожОкупанти розвідують Донбас, прикриваючись безпілотниками ОБСЄ – штаб

Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони полковник Максим Праута під час щоденного прес-брифінгу про обстановку в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Відео дня

За його словами, на 12:30 російсько-окупаційні війська чотири рази відкривали вогонь по українських позиціях.

Так, на Луганському напрямку близько 11:00 окупанти з боку населеного пункту Березівське обстріляли опорні пункти підрозділів Об'єднаних сил біля Орєхова - з 120-го міномета, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, і Новотошківського - з міномета калібру 120 мм.

Крім того, на Донецькому напрямку з 7:00 бойовики зі станкових протитанкових гранатометів понад годину вели вогонь по позиціях українських захисників у районі Красногорівки, а з 7:30 - понад годину з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів різних систем і стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців збройних сил України, які виконують бойові завдання поблизу Лебединського.

"За наявною на даний момент інформацією, в результаті сьогоднішнього обстрілу один український вояк загинув", - зазначив Праута.

Він зазначив, що, попри тривалість і щільність ворожих обстрілів, військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали вогонь з озброєння, не забороненого Мінськими угодами.