REUTERS

Бойовики імітували порушення розведення сил та засобів у межах ділянки розведення поблизу Петрівського.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об’єднаних сил у Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Зазначається, що 26 січня українська сторона СЦКК зафіксувала «дії збройних формувань Російської Федерації щодо імітації порушення розведення сил та засобів у межах ділянки розведення № 3 Петрівське».

Відео дня

Читайте такожСтали відомі імена бійців, які загинули на Донбасі 26 січня

«Озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК наголошує, що ці дії відбувались на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку представників збройних формувань Російської Федерації, має надати безапеляційні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних Сил України.

Українська сторона СЦКК вважає, що метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яке у подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями Російської Федерації у зазначеному районі.

У цьому зв’язку українська сторона СЦКК закликає окупаційну владу до дотримання існуючих домовленостей.

Як повідомляв УНІАН, 25 січня українська сторона СЦКК заявляла, що бойовики четвертий день поспіль забороняють патрулю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ доступ до ділянки розведення сил і засобів поблизу Петрівського.

У листопаді 2019 року було завершено розведення сил і засобів у районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.