Проросійські бойовики на початку тижня атакували позиції української армії на Донбасі / фото УНІАН

На початку тижня російські найманці атакували українські позиції на Донбасі з забороненої Мінськими угодами зброї.

ТСН.Тиждень дізнавався, що зараз відбувається на передовій.

Проросійські бойовики на початку тижня атакували позиції української армії на Донбасі, застосувавши міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Через обстріли українська армія зазнала втрат.

Відео дня

Спеціальний кореспондент ТСН.Тижня Андрій Цаплієнко поїхав на передову, щоб дізнатися, що зараз відбувається у місці бойових дій та чи втратила Україна свої позиції через ворожий наступ.

Читайте такожМіномети, артилерія, танки: у Міноборони показали наслідки обстрілів бойовиків на Луганщині (відео)

У неділю, 23 лютого, в 19-30 ТСН.Тиждень розповість, що означають провокації Російської Федерації на сході України і як це пов’язано з іншою війною – у Сирії.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню.

За даними прес-центру штабу операції Об'єднаних сил противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння танку, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще троє отримали поранення і двоє контузію.