Зеленський закликав ООН розробити план з деокупації Донбасу \ фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав Організацію Об'єднаних Націй (ООН) спільно розробити план заходів з відновлення Донбасу після його деокупації та взяти участь у реалізації проекту з забезпечення регіону питною водою.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, скільки років потрібно на реінтеграцію ДонбасуЯк повідомила прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні та з гуманітарних питань Оснат Лубрані.

«Хотіли б, щоб ви звернули увагу на такий важливий проект, який нам дуже складно витягнути тільки за рахунок бюджету України, – це питання питної води для Донбасу. Хочу нагадати, що підприємство «Вода Донбасу» забезпечує весь Донбас – не тільки контрольований українською владою, а й той Донбас, який тимчасово окупований», – сказав Зеленський.

Відео дня

Він зауважив, що йдеться як про реконструкцію, так і про будівництво мережі водогону, і нагадав, що в реалізації проекту бере участь Швейцарія.

Зустріч відбулася сьогодні, в день заснування ООН.

Зеленський зазначив, що радий нагоді поспілкуватись у 75-ту річницю створення ООН, адже Україна є однією з країн-засновниць Організації.

Організація Об'єднаних Націй (ООН) – глобальна міжнародна організація, що заснована 24 жовтня 1945 року на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання та зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвиток співробітництва між державами світу.

Новини по темі